Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Пржно: Закључци са другог Регионалног састанка помоћника министара за политику

Објављено: 07.03.2008. 01:26 Аутор: Насловна страна
На другом састанку помоћника министара одбране за политику одбране у Будви 06.03. 2008. године закључено је да регионални пројекти и активности представљају нови квалитет у изграђивању повјерења и сарадње између земаља југоисточне Европе, што је у складу са њиховим виталним интересима.

Усвојен је заједнички став да регионални пројекат мора имати заједничко управљање, финансирање и учешће персонала.

Сви номиновани пројекти са састанку у Будви кандидовани су за разматрање на регионалном нивоу.

Наредне активности земаља које су учествовале у раду Конференције у Будви дате су у посебном документу који је саставни дио ових закључака.

Договорено је да се најкасније до 1.06.2008. године организује неформални састанак на нивоу помоћника министара гдје би се коначно дефинисао статус свих номинованих пројеката.

Прихваћен је приједлог да Македонија буде домаћин сљедећег састанка помоћника министара који ће бити одржан у периоду септембар-октобар 2008. године.

На наредним састанцима помоћника министара, поред тематских дискусија, у дневни ред обавезно биће уврштена и разматрања о достигнутом степену реформи система одбране земаља регионам, као и актуелни догађаји у систему одбране.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?