Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић разговарао са амбасадором Републике Србије Зораном Лутовцем

Објављено: 18.03.2008. 00:34 Аутор: Насловна страна
Министар Вучинић пожелио је новоименованом амбасадору добродошлицу и успјешан рад у Црној Гори, те изразио увјерење да ће отварање Амбасаде Србије у Подгорици додатно унаприједити и досадашње добре односе двије земље. Истакао је веома добру сарадњу са министром одбране Србије Драганом Шутановцем. Вучинић је казао да Црна Гора у области одбране посебну пажњу посвећује регионалној сарадњи и добросусједским односима. Такође, нагласио је да је изузетно важна реализација Плана билатералне сарадње министарстава одбране Црне Горе и Србије. Прва планирана активност је већ у марту када ће бити инспектори одбране реализовати међусобне посјете.

Амбасадор Лутовац казао је да ће предано радити да односи двије земље буду на највишем нивоу сарадње. Пренио је спремност своје земље да се убудуће интензивира досадашња добра сарадња у области одбране.

Обострано је исказана спремност за наставак досадашње конструктивне билатералне сарадње у области одбране, у складу са раније закљученим Споразумом, посебно у областима усавршавања, обуке и школовања, те војно-економске и војно-медицинске сарадње.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?