Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио мајора Живојина Бурића уочи одласка у мировну мисију УНМИЛ у Либерији

Објављено: 09.04.2008. 01:35 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је мајора Живојина Бурића уочи сјутрашњег одласка у мировну мисију УНМИЛ у Либерији. На основу одлуке министра одбране Црне Горе и одлуке Подсекретара за мировне операције УН, мајор Бурић биће, на лични захтјев, привремено упућен у мировну операцију Уједињених нација УНМИЛ у Либерији, у својству војног посматрача од 10. априла 2008. године.

Тим поводом, министар одбране нагласио је важност представљања Црне Горе у међународним мисијама, подсјећајући на традицију учешћа црногорских војника у мировним мисијама. Министар Вучинић пожелио је мајору Бурићу срећан боравака у Либерији и успјешан завршетак мисије.

Мајор Бурић био је упућен у УНМИЛ мисију у периоду од маја 2006. до маја 2007. године. Осим мајора Бурића, у Либерију је упућен и капетан Саша Јовановић од 10. маја 2007. године, а капетан Раде Ћурчић се недавно вратио из те мисије. Црна Гора у мировној мисији Уједињених нација у Либерији (УНМИЛ) упућује два официра у својству војних посматрача УН. Мировна мисија УНМИЛ је успостављена на основу Резолуције Савјета безбједности УН 1509 од 19. маја 2003. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?