Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио румунског амбасадора др Михаила Флоровица и војног аташеа потпуковника Флорентина Пера

Објављено: 17.04.2008. 00:13 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је румунског амбасадора др Михаила Флоровица и војног аташеа потпуковника Флорентина Пера.

Министар одбране изразио је захвалност на подршци Румуније током Самита НАТО у Букурешту за укључење Црне Горе у Интензивирани дијалог, оцјењујући да ће то допринијети јачању стабилности у региону и охрабритити друге државе да наставе интензивно да раде у оквиру Партнерства за мир. Он се захвалио на понуди Румуније да се припадници Војске Црне Горе и Министарства одбране усавршавају у школама и на курсевима у тој земљи. Исказао је задовољство посјетом министра одбране Румуније Теодора Малескануа, која је планирана за јун, и истакао спремност да се том приликом потпише Споразум о сарадњи са Румунијом у области одбране. Нагласио је значај интензивирања сарадње са Румунијом и размјене искустава на даљем путу евроатлантских интеграција Црне Горе.

Амбасадор Флоровиц је исказао велико задовољство због црногорског успјеха на самиту у Букурешту и исказао спремност Румуније да подржи Црну Гору у процесу европских и евроатлантских интеграција.

Војни аташе Пера казао је да Румунија даје пуну подршку Црној Гори да у што краћем року постане пуноправна чланица НАТО и Процеса министара одбране земаља Југоисточне Европе - СЕДМ, у којем је тренутно Црна Гора у статусу посматрача. Нагласио је спремност да се интензивира билатерална сарадња и најавио посјету румунског начелника Генералштаба Црној Гори.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?