Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Представници црногорске војске учествују на међународној војној вјежби Цомбинед Ендеавор 2008.

Објављено: 06.05.2008. 20:52 Аутор: Насловна страна
Два тима Војске Црне Горе први пут учествују на међународној војној вјежби Цомбинед Ендеавор 2008. (Заједнички напор), која се, у периоду од 1. до 14. маја, истовремено изводи у Њемачкој и Хрватској. Тимове предводи потпуковник Весељко Мандић, а њиховом саставу су искусни официри и подофицири рода везе.

Након доласка и смјерштаја у базе, представници црногорске војске поставили су опрему, активно се укључили у брифинге и припреме за извођење планираних активности.

Боравак на вјежби значајна је прилика за размјену искустава и контаката са колегама из других држава.

Црна Гора је једина од више од 35 земаља учесница вјежбе, која претходно није имала статус посматрача, већ је одмах укључена у вјежбу као пуноправни члан.

Цомбинед Ендеавор 2008. (Заједнички напор), најважнија је војна вјежба за испитивање и документовање интероперабилности комуникационо-информационих уређаја и система, коју организује УС ЕУЦОМ. Циљ је постизање што већег степена интероперабилности снага земаља НАТО и ПзМ, ради заједничког дјеловања у међународном окружењу у операцијама очувања мира и у случају масовних катастрофа.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?