Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио новоименованог амбасадора Републике Грчке Георгиоса Авгоустиса

Објављено: 20.05.2008. 00:14 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је данас новоименованог амбасадора Републике Грчке у Црној Гори Георгиоса Авгоустиса.

Министар Вучинић је пожелио успјешан рад грчком амбасадору, истичући значајан допринос који је Грчка дала реформи система одбране Црне Горе. Министар је, такође, нагласио јасно опредјељење Црне Горе за евроатлантске интеграције и, у складу с тим, за изградњу нове, рационалне и ефикасне Војске. Посебно је истакао допринос Грчке, као контакт земље са НАТО-ом, убрзању евроатлантског пута Црне Горе.

Црногорски министар је изразио задовољство потписивањем Споразума са Грчком о сарадњи у области одбране. Као добар примјер те сарадње, истакао је реализацију школе грчког језика за припаднике Војске и Министартсва одбране и упућивање припадника Војске Црне Горе на школовање у грчким војним академијама. Такође је изразио очекивање да ће Црна Гора, у што скоријој будућност, добити позив за Акциони план за чланство МАП.

Амбасадор Авгоустис је честитао на брзом и ефикасном спровођењу реформи у области одбране и напредовању Црне Горе на путу ка НАТО. Он је истакао спремност своје земље да и у будуће подржи Црну Гору на том путу, уз увјерење да ће Црна Гора у што краћем року остварити те циљеве. Грчки амбасадор је нагласио традиционално пријатељство његове земље и Црне Горе, подсјећајући на историјско савезништво двије земље на Балкану.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?