Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Штутгарт: В. д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествовао на састанку начелника генералштабова земаља Америчко јадранске повеље А-3 и Црне Горе, БиХ и Србије- земаља посматрача

Објављено: 22.05.2008. 19:05 Аутор: Насловна страна
Вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић учествовао је на састанку начелника генералштабова земаља Америчко јадранске повеље А-3 и Црне Горе, Босне и Херцеговине и Србије- земаља посматрача. Скуп, којим је предсједавао замјеник команданта америчке команде у Европи ЕУЦОМ вицеадмирал Ричард Галагер одржан је 21. и 22. маја 2008. године у Штутгарту, Њемачка.

На састанку су анализирани остварени резултати у процесу придруживања НАТО савезу Албаније, Хрватске и Македоније- земаља потписница повеље, након самита у Букурешту. Те државе потврдиле су спремност да пруже пуну подршку Црној Гори у изградњи нове Војске и њене способности за реаговање на савремене безбједносне изазове.

Током боравка у Штутгарту, црногорски начелник Генералштаба разговарао је са колегама из земаља А-3 и земаља посматрача, као и са замјеником ЕУЦОМ-а вицеадмиралом Галагером. На састанцима било је ријечи о досадашњој сарадњи, а размотрене су могућности за унапређење будуће билатералне сарадње.

На крају дводневног састанка, учесници су посјетили модерни Здружени међународни центар за обуку.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?