Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Влада Црне Горе упутила помоћ народу НР Кине поводом разорног земљотреса који је погодио кинеску југозападну провинцију Сечуан

Објављено: 23.05.2008. 18:38 Аутор: Насловна страна
Влада Црне Горе, преко Министарства одбране, упутила је хуманитарну помоћ народу НР Кине поводом разорног земљотреса који је погодио кинеску југозападну провинцију Сечуан. Помоћ чини дио интендантске опреме Војске Црне Горе, која је јуче предата амбасади Кине у Црној Гори.

Ријеч је о 33 тоне опреме: 6000 војничких ћебади, 3000 војничких подметача, 2500 врећа за спавање и шест војничких шатора. Укупна вриједност помоћи је око 297.000 еура. У саопштењу Министарства одбране наводи се да је Влада упутила хуманитарну помоћ, у оквиру својих могућности, како би умањила посљедице разорног земљотреса и показала солидарност са народом и властима НР Кине.

Земљотрес јачине 7,8 степени Рихтерове скале погодио је 12. маја кинеску југозападну провинцију Сечуан. Према посљедњим информацијама, у земљотресу је страдало 55.239 особа, око 25.000 лица води се као нестало, а око 281.000 људи је повријеђено.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?