Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић сусрео се са војним аташеом Краљевине Холандије пуковником Јан Ван Ден Елсеном

Објављено: 27.05.2008. 00:27 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић рекао је данас да је Црна Гора захвална на подршци коју Холандија пружа у процесу реформе система одбране и изградње нове Војске Црне Горе. У разговору са војним аташеом Краљевине Холандије, пуковником Јан Ван Ден Елсеном, министар Вучинић је нагласио допринос владе те земље у реализацији Програма уништавања вишкова наоружања и муниције (МОНДЕМ) и више специјалистичких обука и курсева за припаднике црногорске војске. Он је истакао и важност испуњавања свих обавеза на путу Црне Горе ка НАТО.

Пуковник Ван Ден Елсен исказао је задовољство због упућивања позива Црној Гори да отпочне интензивирани дијалог са НАТО. Он је нагласио и значај информисања грађана о Партнерству за мир и НАТО.

Вучинић и Ван Ден Елсен разговарали су и о имплементацији Комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама, упућивању припадника Војске Црне Горе у међународне мисије, као и значају и улози Скупштине Црне Горе у процесу евроатлантских интеграција и сарадњи са Одбором за безбједност и одбрану.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?