Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Делегација Војске Црне Горе у посјети Националној гарди америчке дрзаве Мејн

Објављено: 09.06.2008. 21:40 Аутор: Насловна страна
Делегација Војске Црне Горе коју предводи вршилац дужности начелника Генералштаба вицеадмирал Драган Самарџић, на позив команданта Бироа националне гарде америчке државе Мејн, генерал-мајора Јохн W. Либбyа, борави у посјети америчким савезним државама Мејн и Вермонт од 07. до 12. јуна 2008. године.

Циљ посјете је реализација садржаја из Плана билатералне војне сарадње са САД и Државног партнерског програма са државом Мејн, који се односе на сагледавање раста улоге и одговорности командних официра и главних подофицира, у складу са црногорским Стратегијским прегледом одбране.

Делегација Војске Црне Горе, током боравка у Мејну, биће у прилици да се упозна са радним односом и начином на који се допуњују улоге и одговорности команданта и главног подофицира Националне гарде државе Мејн, док ће у Вермонту посјетити Школу планинског ратовања и сагледати начине оспособљавања пјешадијског кадра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?