Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио пред одлазак на школовање Сава Франовића првог црногорског питомца на престижној Поморској академији у Анаполису (САД)

Објављено: 11.06.2008. 19:00 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је, пред одлазак на школовање, Сава Франовића, првог црногорског питомца на престижној Поморској академији у Анаполису, (САД). Франовић је први држављанин независне Црне Горе који је добио стипендију Владе Сједињених Америчких Држава.

Министар Вучинић је питомцу Франовићу честитао на успјеху, нагласивши да је школовање будућих старјешина црногорске војске у елитним војним академијама задатак и оријентација Министарства одбране и Војске Црне Горе.

Будуће престижно школовање свакако представља велики изазов, обавезу и перспективу за све младе људе који су се одлучили за војни позив, казао је Вучинић приликом сусрета.

Питомац Саво Франовић постао је стипендиста Поморске академије у Анаполису, након што је у озбиљној конкуренцији са осталим интернационалним кандидатима, успјешно окончао тестирања у Сједињеним Америчким Државама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?