Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Презентација алпинистичке опреме за припаднике јединица за планинско ратовање

Објављено: 11.06.2008. 22:25 Аутор: Насловна страна
У Колашину ће од 09 - 14. јуна 2008. године, на темељу билатералне сарадње Војске Црне Горе са оружаним снагама Аустрије МНЕ14АУТ, бити реализоване заједничке активности под насловом Процјена планинских терена за трупе за планинско ратовање у Црној Гори.

Посебан акценат, у склопу тих активности, биће дат представљању алпинистичке опреме за припаднике јединица за планинско ратовање, које је допремила делегација Оружаних снага Аустрије. То је први пут да инструктори страних оружаних снага са својом опремом изводе и учествују у обуци припадника и јединица Војске Црне Горе. Практична презентација те опреме одржаће се у петак 13. јуна 2008 у 14,00 сати, у касарни Бреза у Колашину.

Кратке изјаве, након представљања опреме, даће потпуковник Јохан Гаисwинклер, који предводи делегацију Оружаних снага Аустрије и командант Бригаде за специјалне операције Војске Црне Горе потпуковник Драгутин Дакић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?