Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић у посјети држави Мејн

Објављено: 12.06.2008. 23:17 Аутор: Насловна страна
У оквиру радне посјете САД, вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић, са сарадницима, обишао је главни штаб Националне Гарде Мејн, гдје је са командантом генералом Џоном Либијем, разговарао о реализацији активности Стратешког партнерског програма. Оцијењено је да су досадашње планиране активности успјешно реализоване, те да постоји могућности за даље унапређење сарадње, прије свега у обуци, припреми јединица за мисије, као и у опремању јединица савременим наоружањем. Приликом сусрета, акценат је стављен на развој функционисања подофицирског ланца подршке, улоге главних подофицира и развоју њихове каријере.
Вицеадмирал Самарџић сусрео се И са гувернером државе Мејн Џоном Балдацијем, који је изразио интересовање за проширење сарадња између Мејна и Црне Горе И у другим областима, прије свега економији, кризном менаџменту у ванредним ситуацијама, туризму, размјени студената и обуци полиције. Гувернер Балдаци најавио је посјету Црној Гори почетком јесени текуће године, што ће бити прилика за актуелизовање тих питања.

У наставку посјете, вицеадмирал Драган Самаржић са сарадницима обишао је војно бродоградилиште у Портсмуту и присуствовао вјежби државних органа Њу Хемпшира, на којој се увјежбавала спремност за реаговање на ванредне ситуације.

Радна посјета се завршава 13. јуна 2008. године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?