Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Састанак војних аташеа са представницима Министарства одбране

Објављено: 24.06.2008. 16:45 Аутор: Насловна страна
Састанак војних аташеа који су акредитовани у Црној Гори са високим представницима Министартва одбране одржан је данас у Подгорици. Састанку су присуствовали војни изасланици Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Јапана, Холандије, Италије, Бугарске, Аустрије, Словачке, Чешке Републике, Украјине и Мађарске.

Министар одбране Боро Вучинић, обараћајући се војним представницима, као добру праксу истакао је одржавање редовних сусрета, који су како је казао, резултирали успјешним препознавањем обостраних интереса.

Министар одбране је казао да су опремање и обука војске, као и побољшање социјалног статуса за њене припаднике, прије свега, кроз рјешавање стамбених питања приоритети у систему одбране. Он је подсјетио на евроатлантске циљеве Црне Горе и посвећеност добросусједским односима и регионлној сарадњи.

,,Један од приоритета наше Владе је евроатлантски пут Црне Горе и што скорије пуноправно чланство у НАТО, казао је министар Вучинић.

Говорећи о успјешној имплементацији Комуникационе стратегије о евроатлантским интегарцијама, истакао је да је подршка грађана уласку Црне Горе у НАТО значајно порасла, имајући у виду данас објављено истарживање јавног мњења.

Састанку су присуствовали в.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић, помоћник министра др Рајко Новићевић и шеф Одсијека за међународну сарадњу пуковник Зоран Бошковић.

Током дводневног боравка у Црној Гори, војни аташеи састаће се са командантом Морнаричке базе у Бару, обићи фрегате ВЦГ и посјетити луку Бар.

Аудио запис: Уводно излагање министра одбране Бора Вучинића на састанку војних аташеа који су акредитовани у Црној Гори са представницима Министарства одбране...Audio
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?