Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Потписивање протокола о донацији Краљевине Данске

Објављено: 02.07.2008. 20:48 Аутор: Насловна страна
Протокол о донацији потписаће у четвртак, 03. јула 2008. године, министар одбране Црне Горе Боро Вучинић и директор Сектора за имовину и инфраструктуру Министарства одбране Краљевине Данске Јорген Стен Кнудсен.

Донација Министарства одбране Краљевине Данске у вриједности од 410.000 еура намијењена је за реновирање и опремање спортске дворане на војном аеродрому Голубовци (400.000 еура), као и за опремање информатичком опремом учионице за брифинг пилота (10.000 еура).

Донација за учионицу за брифинг пилота представља прву донацију за пројекат регионалног Центра за обуку пилота хеликопрета, који је на листи потенцијалних регионалних пројеката у оквиру СЕЕЦ иницијативе.

Краљевина Данска значајно подржава учешће Црне Горе у оквиру СЕЕЦ иницијативе, у оквиру које су донирали 235.500 америчких долара за реализацију МОНДЕМ програма и финансијски подржали одржавање ИИ састанка политичких директора одржаном у Будви у марту 2008. године

Донација представља подршку Црној Гори у оквиру Цлеарингхоусе иницијативе, у којој је Краљевина Данска водећа нација за Црну Гору за 2008. годину.

Потписивање Протокола биће обављено у Министарству одбране, а након тога биће објављено саопштење за јавност.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?