Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Вучинић - Хаџимусић

Објављено: 18.07.2008. 22:50 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић разговарао је данас са директором Центра за безбједоносну сарадњу у Југоисточној Европи (РАЦВИАЦ), амбасадором Неџадом Хаџимусићем.

Министар Вучинић је захвалио Центру за безбједоносну сарадњу на досадашњој подршци, уз подсјећање да је преко 75 црногорских представника и предавача учествовало у активностима РАЦВИАЦ-а. Нагласивши интерес за даље унапређење те сарадње, црногорски министар је исказао подршку активностима РАЦВИАЦ-а, оцјењујући да је његово дјеловање веома корисно за цијели регион, те да ће Црна Гора наставити да партиципира у његовом раду кроз учешће на семинарима, курсевима и конференцијама. Он је казао да је упућивање црногорског представника у тај Центар један од приоритета у формирању војно-дипломатске мреже и пренио је спремност Црне Горе да буде домаћин скупова које организује тај регионални центар. Министар Вучинић је, такође, изразио подршку напорима РАЦВИАЦ-а на његовој трансформацији и изграђивању нове улоге.

Амбасадор Хаџимусић је оцијенио да Црна Гора иде великим корацима напријед и упутио позив министру одбране да буде предавач и гост у РАЦВИАЦ-у. Истакао је да тај центар пролази кроз трансформацију од центра за контролу наоружања ка центру који ће се бавити безбједношћу у ширем концепту 21. вијека. Прије свега, истакао је нову улогу центра у борби против тероризма, буџетирању одбране и цивилним катастрофама. Такође, истакао је да ће након престанка Пакта стабилности, центар имати такозвано регионално власништво.

Заједнички је констатовано да центар значајно доприноси сарадњи у региону и представља потврду успјеха сарадње у области одбране и безбједности.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?