Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио новоименоване црногорске војне представнике у Сједињеним Америчким Државама и ОЕБС-у и Аустрији

Објављено: 18.08.2008. 22:15 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је новоименованог војног аташеа Црне Горе у Сједињеним Америчким Државама потпуковника Рајка Пешића поводом његовог одласка на ту нову дужност. Састанку су присуствовали помоћник министра одбране за политику одбране Драшко Јовановић и начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић.

Министар Вучинић истако је као веома значајно упућивања првог црногорског војног представника у Вашингтон, на једну од најважнијих војно-дипломатских позиција. Он је оцијенио да ће присуство војног аташеа у САД значајно допринијети даљем интензивирању сарадње са црногорским стратешким партнером у области одбране. Министар одбране је разговарао са потпуковником Пешићем и о начинима даљег унапријеђења стратешког партнерства са САД и државом Мејн, као и америчким оружаним снагама.

На одвојеном састанку, министар одбране примио је новоименованог војног представника при Организацији за европску безбједност и сардњу (ОЕБС) у Бечу и војног аташеа у Аустрији генерала-потпуковника Радосава Мартиновића. Министар Вучинић казао је да је присуство војног представника у ОЕБС-у важно за Црну Гору, а посебно у дијелу који се односи на наставак сарадње у контроли наоружања и другим облицима безбједносне сарадње. Такође, оцијенио је даље унапријеђење билатералне сарадње са Аустријом као веома значајно и исказао подршку за њено даље интензивирање у области одбране и војске.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?