Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Почетак обуке припадника ВЦГ за учешће у мировним мисијама

Објављено: 19.08.2008. 18:14 Аутор: Насловна страна
Обука припадника Војске Црне Горе за учешће у мировним мисијама почела је данас у касарни ''М. Шарановић'' у Даниловграду.

Прву јединицу Војске Црне Горе која ће бити обућена за ову намјену чини 85 војника, подофицира и официра, који су се добровољно пријавили за учешће у медјународним операцијама.


Почетку обуке присуствовао је в.д.начелника Генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Самарџић који је нагласио да је данашњи дан историјски у развоју црногорске Војске. Изразио је захвалност свим припадницима ВЦГ који су се добровољно пријавили за овај частан задатак.

''Обука и учешће у мировним мисијама значајно ће допринијети побољшању способности наше Војске и приблизити нас колективном систему безбједности'' истакао је вицеадмирал Самарџић.

Почетна фаза обуке подразумијева побољшање психофизицких способности, као и унаприједјење знања енглеског језика. Обуку, поред професора енглеског језика и физичке културе, изводице и официри црногорске Војске који су већ учествовали у медјународним операцијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?