Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио амбасадора САД у Црној Гори Родерика Мура, замјеника амбасадора Стивена Контоса и војног аташеа Дејвида Нича

Објављено: 20.08.2008. 20:02 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је амбасадора САД у Црној Гори Родерика Мура, замјеника амбасадора Стивена Контоса и војног аташеа Дејвида Нича.

Министар Вучинић је и овом приликом изразио задовољство квалитетом стратешке сарадње са САД, оцијенивши је као изузетно важну за Црну Гору.

Подршка САД је, за Црну Гору и Министарство одбране, од највећег значаја за успјех на нашем евроатлантском путу, истакао је министар Вучинић.

Он је поздравио новог замјеника амбасадора Стивена Контоса и исказао увјерење да ће ниво сарадње и убудуће бити на високом нивоу.

Амбасадор Мур исказао је задовољство билатералном сарадњом са Црном Гором у области одбране и односом Министарства одбране, истичући увјерење да ће Црна Гора наставити даљи прогрес. Упућивање војног аташеа у Вашингтон оцијенио је као веома важно за даље унапређење билатералних односа Црне Горе и САД у области одбране.

Црногорски министар и амерички амбасадор размотрили су нове начине интензивирања сарадње двије државе уочи предстојећег самита НАТО-а и амбиција Црне Горе да приступи Акционом плану за чланство (МАП). Такође, било је ријечи о уништавању вишкова наоружања и муниције, односа јавног мњења према евроатлантским интеграцијама, те о обуци припадника ВЦГ за учешће у мировним мисијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?