Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саоштење: Сусрет Вучинић - Боланд

Објављено: 20.08.2008. 22:50 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је директора Директората за одбрану и планирање војних снага НАТО-а Френка Боланда. Састанку је присуствовао и високи представник тог Директората задужен за Црну Гору Рок Косирник.

Министар Вучинић изразио је захвалност на ангажовању и подршци високих НАТО званичника. Он је оцијенио да ће што више експертских посјета бити значајно за испуњавање обавеза Црне Горе у оквиру Партнерства за мир и на путу ка НАТО-у. Такође, исказао је чврсту одлучност Црне Горе и Министарства одбране да настави реформу система одбране и модернизацију Војске Црне Горе како би убрзали евроатлантски пут.

Господин Боланд, изражавајући задовољство досадашњом сарадњом Црне Горе и НАТО-а, оцијенио је да је предстојећи период веома важан за Црну Гору и однос НАТО-а према њој. Он је казао да НАТО цијени посвећеност Владе Црне Горе да унаприједи процес евроатлантских интеграција и да ће такав однос доприњети приступању Црне Горе том савезу.

Вучинић и Боланд разговарали су и о изради Стратешког прегледа одбране, ревизији стратешких и законских докумената у области одбране и Војске, даљој имплементацији Закона о тајности података, усвајању Закона о мисијама, те имплементацији Комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?