Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Краљевина Данска донираће 300.000 еура Министарству одбране Црне Горе за изградњу информационо-комуникационог система

Објављено: 22.08.2008. 21:10 Аутор: Насловна страна
Краљевина Данска донираће око 300.000 еура Министарству одбране Црне Горе за подршку пројекту изградње информационо-комуникационог система ИТ ЦОРЕ.

Донирана средства биће намијењена за набавку активне рачунарске и мрежне опреме.

Сарадња Црне Горе и Краљевине Данске реализује се у оквиру пројекта Реформа одбрамбеног и безбједносног система - ДССР, који води Краљевина Норвешка, уз подршку Данске и балтичких земаља.

Протокол о донацији, током недавне посјете Подгорици, потписали су помоћник министра одбране Црне Горе Драшко Јовановић и шеф развоја у Министарству одбране Данске пуковник Курт Н. Рефсгаард.

Том приликом, изражена је спремност Краљевине Данске да подржи реализацију Мастер плана за развој информационо-комуникационог система у Министарству одбране у периоду 2008-2012. године. Такође, размотрен је и план билатералне сарадње за 2009. годину и договорена реализација пројеката развоја ИТ инфраструктуре и едукације службеника у том сектору. Планирано је да Краљевина Данска за ту намјену опредјели око пола милиона еура за наредну годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?