Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства одбране

Објављено: 01.09.2008. 16:10 Аутор: Насловна страна
На стјеновитим полигонима у селу Врела код Жабљака припадници планинског батаљона Бригаде за специјалне операције Војске Црне Горе, у сарадњи са инструкторима АМБИ Јаворак из Никшића, од 25. до 31. августа 2008. године реалузују обуку у верању и љетњем алпинизму.

Обуком руководи начелник одјељења за оперативне послове и обуку команде Бригаде за специјалне операције пуковник Јован Кркљеш, који је истакао да се овај сегмент обуке реализује у оквиру комбинованог логоровања, а с циљем оспособљавања припадника јединице за извршавање намјенских задатака, прије свега планинског ратовања, али и пружања помоћи
становништву планинских подручја Црне Горе у случајевима екстремних климатских услова и других катастрофа. Он је обуку оцијенио изузетно успјешном, похвалио ангажованост и залагање свих припадника јединице, а посебно истакао умјешност и преданост послу инструктора планинарског клуба АМБИ из Никшића, под чијим се стручним надзором обука и реализује.

Професор Владимир Вуковић инструктор екстремних спортова нагласио је да се активности почетног курса алпинизма, који траје седам дана кроз преко седамдесет сати практичне и теоријске обуке, реализују плански и истакао своје задовољство оствареном сарадњом, исказаним интересовањем, залагањем и степеном оспособљености припадника планинске јединице Бригаде за специјалне операције.

Говорећи о осталим садржајима обучавања припадника Бригаде за специјалне операције, пуковник Јован Кркљеш је истакао да је јединица до сада реализовала обуку у савладавању водених препрека, а да их по завршетку обуке у љетњем алпинизму очекује реализациј гађања из заједничког наоружања, обука у самосталној исхрани у природи и на крају обука у
канјонингу, која ће се реализовати у канјону ријеке Комарнице Невидио.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?