Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Зетаградња, Градња промет и Цијевна комерц доставили понуде за суинвестирање изградње стамбених објеката у Толошима

Објављено: 01.09.2008. 23:22 Аутор: Насловна страна
На Јавном позиву за суинвестирање изградње стамбених објеката за колективно становање са дјелатностима на урбанистичким парцелама 1,2,3,4 и 5 урбанистичког блока 15 у захавту ДУП-а Стамбена заједница 6 Крушевац измјене и допуне у Подгорици пријавлило се три понуђача, и то Зетаградња доо Подгорица, Градња промет доо Даниловград и Цијевна комерц доо Подгорица.

Предмет јавног позива било је суинвестирање Министарства одбране и понуђача ради изградње стамбених објеката, у којима ће одређени број стамбених јединица припасти Министарству одбране, као инвеститору.

Јавни позив је дефинисао обавезу понуђачу да изгради најмање 3.200 м2 нето стамбене површине у објекту који ће бити изграђен на бившој војној локацији на катастарској парцели 1818/2, површине око 20.870 метара квадратних КО Толоши, која је у власништву државе Црне Горе.

Понуђачи су доставили понуде за суинвестирање изградње стамбених објеката, при чему се понуђена нето стамбена површина креће између 4.000 м2 и 4.999 м2, са роком изградње од 13 до 18 мјесеци.

Модел суинвестирања који ће бити примијењен у Толошима, а који подразумијева да држава Црна Гора уступа земљиште са правом грађења и измиреним обавезама за уређење грађевинског земљишта, а суинвеститор реализује градњу објекта биће примјењиван за рјешавање стамбених потреба, како запослених у Министарству одбране и Војсци Црне Горе тако и у другим државним органима.

Након вредновања пристиглих понуда, са најповољнијим понуђачем биће закључен уговор о суинвестирању изградње у предвиђеном року.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?