Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио војног аташеа Велике Британије пуковника Нејџела Фена

Објављено: 04.09.2008. 23:35 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је новоименованог војног аташеа Велике Британије пуковника Нејџела Фена.

Министар Вучинић оцијенио је досадашњу сарадњу са Великом Британијом у области одбране као веома добру и изразио захвалност на подршци у реформи система одбране и изградњи Војске Црне Горе. Као посебно важну помоћ британске владе истакао је донацију за реализацију МОНДЕМ пројекта, подршку у оквиру Клирингхаус иницијативе преквалификације вишка кадрова, као и финансијску подршку реализацији курсева енглеског језика за припаднике црногорске војске. Он је казао да је приоритет у успостављању војно-дипломатске мреже упућивање војног представника у Лондон. Министар Вучинић поновио је чврсто опредјељење Црне Горе да приступи евроатлантским безбједносним структурама и истакао очекивање ће на сљедећем самиту НАТО добити позив за Акциони план за чланство (МАП).

,,Вјерујемо да уз вашу и подршку других партнера можемо успјешно наставити наш евроатлантски пут, казао је Вучинић.

Он је изразио задовољство што ће Црна Гора бити у прилици да подржи реализацију посјете ваздухопловне ескадриле из Уједињеног Краљевства, у периоду од 16. до 18. септембра, а коју ће чинити олдтајмер летјелице и ветерани. Оцијенио је да ће та посјета бити одлична прилика да се унаприједи сарадња између двије војске, али и за подсјећање на традиционално добре односе између двије земље.

Пуковник Фен пренио је спремност Велике Британије да настави са подршком Црној Гори на реформисању система одбране и њеном путу евроатлантских интеграција.

,,Спремни смо да вам помогнемо како би постигли своје евроатлантске циљеве, истакао је британски војни изасланик.

На састанку је било ријечи и о имплементацији Комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама, усвајању Закона о мисијама, као и сертификацији Безбједносног споразума.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?