Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Припадници планинског батаљона Бригаде за специјалне операције Војске Црне Горе данас су завршили обуку у канјонингу у канјону ријеке Комарнице Невидио

Објављено: 12.09.2008. 00:45 Аутор: Насловна страна
Припадници планинског батаљона Бригаде за специјалне операције Војске Црне Горе данас су завршили обуку у канјонингу, надомак Шавника, у канјону ријеке Комарнице Невидио.

Обуци у канјонингу претходила је успјешно завршена обука у савладавању водених препрека, љетњем алпинизму, гађању из заједничког наоружања и самосталној исхрани у природи, а у оквиру комбинованог логоровања.

Инструктори планинског клуба АМБИ из Никшића, предвођени инструктором екстремних спортова професором Радивојем Вуковићем обучавали су припаднике црногорске војске у љетњем алпинизму и канјонингу.

Командант Бригаде за специјалне операције потпуковник Драгутин Дакић изразио је задовољство високим степеном оспособљености војника и старјешина у савладавању неприступачних планинских предјела, који је, како је рекао, достигнут у изузетно кратком временском периоду, уз максимално залагање и високу мотивисаност свих припадника јединице. Он је навео да су припадници планинског батаљона већ сада оспособљени за рад на стијени, у канјону, пећини и води, те свим препрекама на које могу наићи у извршавању намјенских задатака на високо-планинском терену.

Потпуковник Дакић се захвалио на сарадњи инструкторима планинског клуба АМБИ из Никшића и посвећеношћу у преношењу знања и искустава о планини и њеном савладавању припадницима Војске. Такође, додао је да је током реализације свих садржаја обуке у љетним условима јасно уочена висока психофизичка припремљеност припадника јединице, те да тај ниво оспособљености представља добар предуслов за обуку на глечеру обуку у зимским условима, која ускоро слиједи.



Да ли вам је садржај ове странице био од користи?