Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење Министарства одбране

Објављено: 12.09.2008. 22:55 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра одбране Драшко Јовановић разговарао је данас са директором Центра за цивилно-војне односе за Европу (ЦЦМР) Томом Јангом, директором Џеферсон института Џек Петријем, војним аташеом САД мајором Дејвидом Ничом, представником НАТО штаба у Сарајеву Робертом Максвелом и вођом ДССР пројекта Ринкхајмом Мортеном.


Јовановић је представио донације које је Црна Гора добила за реформу система одбране, као и конкретну билатерлану сарадњу са НАТО земљама. Такође, упознао је госте и са имплементацијом Транзитног споразума, Споразумом о статусу снага СОФА ПзМ, те са оствареним прогресом у испуњавању неопходних услова за сертификацију Безбједносног споразума.

Током разговора, директор ЦЦМР казао је да је та организација припремила програм сарадње са Министарством одбране, истакавши као кључне области будуће сарадње помоћ у изради Стратешког прегледа одбране и студије прегледа одбране, као и подршку у реализацији семинара о префесионалном усавршавању запослених у Министарству. Такође, предложено је да представници ЦЦМР, Јефферсон Институт и руководилац ДССР пројекта припреме листу приоритета сарадње за период од наредних годину.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?