Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Чланови Координационог тима и новинари боравили у студијској посјети НАТО штабу у Бриселу и СХАПЕ у Монсу

Објављено: 29.09.2008. 22:15 Аутор: Насловна страна
Чланови Координационог тима и новинари боравили су у студијској посјети НАТО штабу у Бриселу и СХАПЕ (Врховна команда савезничких снага у Европи) у Монсу 25. и 26. септембра 2008. године.

Првог дана посјете сусрели су се са помоћником генералног секретара Одсјека за јавну дипломатију Жан-Франсоа Буроом, замјеником портпарола Кармен Ромеро, шефом Мисије Црне Горе при НАТО Веселином Шуковићем , службеником задуженим за Црну Гору у Сектору за политичке односе и безбједносну политику Стивеном Елгерсмом.

Том приликом су разговарали о евроатлантским интеграцијама Црне Горе, имплементацији Комуникационе стратегије и НАТО операцијама.

Током посјете СХАПЕ сагледан је војни аспект чланства у НАТО са посебним акцентом на учешће у међународним операцијама НАТО чланица и земаља партнера.

Посјета представника Координационог тима једна је од активности из Акционог плана за имплементацију Комуникационе стратегије о евроатлантским интеграцијама.

Оцијењено је да је посјета била успјешна и вишеструко корисна за процес информисања грађана Црне Горе о евроатлантским интеграцијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?