Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Школски брод Морнарице Црне Горе "Јадран" упловио у Барселону

Објављено: 03.10.2008. 23:58 Аутор: Насловна страна
Школски брод Морнарице Црне Горе "Јадран" послије дводневне пловидбе данас је у 12,00 часова упловио у градску луку Порт Велл у Барселони.

На молу луке Порт Велл, поред великог броја знатижељних посматрача, који су са нескривеним задовољством посматрали упловљавање прелијепог једрењака како поносно вије заставу Црне Горе, школски брод "Јадран" дочекали су предстваници Међународног савеза за очување природе ИУЦН и организатора Свјетског конгреса очувања природе "Пловидба за Барселону".

У току данашњег дана, послије одржане скромне церемоније испраћаја укрцаних лица и уручења сертификата о учешћу на крстрењу, посада "Јадрана" ће одморити послије напорне дводневне пловидбе по тешком мору, а већ сутра почињу бројне активности чија је реализација предвиђена на палуби "Јадрана", у Поморском музеју и у Конгресном центру у Порт Форуму.

На церемонији свечаног отварања конгреса, која је предвиђена 04. октобра у 20,30 часова присуствоваће цјелокупна посада "Јадрана", а 05. октобра "Јадран" ће предводити параду од неколико десетина једрењака из великог броја земаља, који ће пловећи на једра од луке Порт Велл до Порт Форума и назад дати свој допринос подизању свијести човјечанства о потреби очувања мора и обале. Истог дана у вечерњим сатима на палуби "Јадрана" биће приређена презентација биодиверзитета Црне Горе и свечаност поводом седамдесетпетогодишњице брода.

Поред наведених активности, до затварања Конгреса 09. октобра, на палуби нашег једрењака одржаће се свечаност поводом 7. октобра Дана Војске Црне Горе, презентација Министарства за заштиту природе Републике Србије и разне активности и презентације ИУЦН-а.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?