Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Школски брод Морнарице Црне Горе "Јадран" предводио параду једрењака у Барселони

Објављено: 06.10.2008. 21:07 Аутор: Насловна страна
Пловећи испред градске плаже Барселонета у Барселони, од луке Порт Велл до Порт Форума, са 25 једрењака и стотинак локалних крсташа и једрилица, школски брод Морнарице Црне Горе "Јадран" предводио је параду поводом отварања Свјетског конгреса заштите животне средине, који се одржава од 05. до 09. октобра.

Током вечерњих сати, на пристаништу у самом центру Барселоне, на палуби црногорског једрењака приређен је коктел поводом седамдесетпетогодишњице брода. Коктелу су присуствовали министар туризма Предраг Ненезић, помоћник министра одбране Драшкао Јовановић, шеф владине Канцеларије за одрживи развој Љубиша Перовић, као и предсједник и директор Међународне организације за очување природе, шеф регионалне канцеларије УНЕСЦО-а за Европу, директор Центра за заштиту националних паркова Европе, директор Фонда за заштиту дивље природе Медитерана, команданти и скипери једрењака учесника "Пловидбе за Барселону" и организатори Свјетског конгреса за очување природе.

Окупљене госте поздравио је командант "Јадрана" капетан корвете Предраг Супић, а потом су им се обратили и министар туризма и помоћник министра одбране за политику одбране. Пријем су, поред представника црногорских медија, пропратили шпанска и њемачка телевизија.

У току данашњег дана на палуби "Јадрана" одржана је и презентација биодиверзитета Црне Горе којој је присуствовао велики број учесника Свјетског конгреса за очување природе.

Црногорски једрењак ће од данас бити отворен за обилазак грађанима Барселоне и бројним туристима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?