Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио делегацију Војске Црне Горе

Објављено: 06.10.2008. 23:21 Аутор: Насловна страна
Поводом 7. октобра Дана Војске Црне Горе, министар одбране Боро Вучинић примио је делегацију црногорске Војске, предвођену в.д. начелника Генералштаба ВЦГ вицеадмиралом Драганом Самарџићем.

На састанку је исказано задовољство досадашњим резултатима на изградњи и модернизацији црногорске Војске, оцјењујући да је Војска показала јасну посвећеност испуњавању обавеза у оквиру програма Партнерства за мир.

Овогодишњи Дан Војске, њени припадници обиљежиће важан и по томе што ће црногорски војници добити нове униформе, а што ће допринијети бољем изгледу војника и атрактивности војне професије у Црној Гори.

Истакнуто је важним стабилно буџетско финансирање потреба Војске, које омогућава њену даљу изградњу и модернизацију.

Током састанка, саговорници су оцијенили да је главни циљ да се у цјелини изгради и модернизује црногорска војска, како би била у прилици да да свој допринос напорима колективног система одбране на успостављању мира и стабилности у свијету.

Као један од приоритета у систему одбране наведено је и подизање животног стандарда за све припаднике Војске, а прије свега кроз повећање плата и рјешавање стамбених потреба. Закључено је да Војска представља професионалну одбрамбену снагу, која даљим извршавањем своје мисије представља ослонац демократског развоја и стабилности Црне Горе.

Током дана, сви припадници Војске Црне Горе положили су заклетву у својим јединицима.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?