Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Честитка министра одбране Бора Вучинића поводом 7. октобра Дана Војске Црне Горе

Објављено: 06.10.2008. 23:56 Аутор: Насловна страна
Поштовани припадници Војске,

Обиљежавајући данашњи празник и сумирајући резултате остварене у протеклом периоду, са задовољством истичем да можете бити поносни постигнутим.

Ваш посвећен и професионалан рад допринио је да многе етапе, на дугом путу реформи и изградњи Војске, те укључивања у међународне безбједносне структуре, прелазимо веома брзо, уз пуну подршку наших партнера и НАТО савеза.

Сви сте ви изабрали позив који је красио и краси љубав и приврженост професији и држави. На нашем путу евроатлантских интеграција, одлучни смо да дамо свој допринос напорима за успостављање свјетског мира, а у томе Војска има посебно важно мјесто. То је велики циљ, са много искушења, али сам сигуран да ћемо га успјешно окончати.

Ово подразумијева и повољнији статус и ваш бољи материјални положај, на чему Влада Црне Горе и Министарство одбране интензивно раде.

Војници, господо официри, подофицири и цивилна лица,

Срећан вам 7. октобар Дан Војске, са жељом да у наредне задатке уђемо увјерени да их можемо извршити.

Двије године нашег постојања, организован и предан рад, до сада учињено дају нам право на оптимизам. Сигуран сам да ћемо заједничким потенцијалима и професионалним радом успјети да одговоримо будућим задацима и обавезама, како на националном, тако и на међународном плану.

Срећно.

МИНИСТАР
Боро Вучинић
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?