Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Најава: Завршна вјежба полазника Напредног подофицирског курса

Објављено: 15.10.2008. 21:30 Аутор: Насловна страна
Завршна вјежба полазника Напредног подофицирског курса, који је реализовала Војска Црне Горе у сарадњи са Подофицирском школом Оружаних снага Републике Хрватске, биће изведена у четвртак, 16. октобра 2008. године, са почетком у 12.00 сати, на брду Бјеластавица, у рејону Комбината алуминијума Подгорица - на крају парк шуме.

Том приликом биће приказани садржаји из области савремене војне операције. Полазници курса су виши подофицири Војске Црне Горе - инструктори из Центра за обуку, као и дио првих подофицира чета и батаљона, који ће у наредном периоду бити ангажовани на планирању и извођењу основне обуке припадника црногорске војске. Курс представља наставак традиције школовања подофицира у Црној Гори, која је започета прије 113 година.

Партнер на овом курсу, Подофицирска школа Оружаних снага Републике Хрватске, већ више од десет година развија иновирани систем образовања подофицира по НАТО стандардима.

Курс је трајао пет недјеља, а прве двије недјеље биле су посвећене вјештинама значајним за свакодневни рад подофицира - управљање обуком, леадерсхип, штапски рад. У наредне три седмице реализовани су садржаји из области савремене војне операције, а прије свега изучавање и увјежбавање нових борбених техника које се употребљавају у мировним операцијама.

Завршну вјежбу могу пратити медији, а контакт особа је главни подофицир старији водник И класе Владан Којић, телефон: 067-222-415. Акредитација новинара није предвиђена, а долазак екипа је предвиђен до 11.40 сати.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?