Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Школски брод Морнаричке базе Војске Црне Горе "Јадран", након успјешно завршеног двадесетог међународног крстарења, упловио данас у Тиват

Објављено: 18.10.2008. 01:24 Аутор: Насловна страна
Школски брод Морнаричке базе Војске Црне Горе "Јадран", након успјешно завршеног двадесетог међународног крстарења, упловио је данас, у 10.оо сати, у Тиват.

В.д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић примио је , по упловљењу, рапорт од команданта крстарења капетана бојног брода Жељка Херцеговца.

По повратку из Шпаније, Јадран је дочекала делегација Генералштаба ВЦГ, црногорске морнарице и многобројни грађани Тивта.

У обраћању посади брода и путницима, вицеадмирал Самарџић истакао је да је у Барселони на палуби Јадрана одржан читав низ манифестација у оквиру одржавања Свјетског конгреса о очувању животне средине, те да је Јадран на најбољи начин презентовао државу Црну Гору и њену Војску.

Он је казао да ће Јадран и убудуће ићи на многа крстарења, дипломатске и мисије обучавања нових припадника морнарице. Обраћајући се посади "Јадрана", истакао је да је сигуран да ће они будуће задатке, као и овај, крајње професионално реализовати.

Свечани тон дочеку дала је градска музика Тивта и мажоретке плесног клуба "Беллиссима".

Школски брод Јадран предводио је десетине једрењака из више земаља свијета поводом отварања Свјетског конгреса заштите животне средине, који је одржан у Барселони од 05. до 09. октобра ове године.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?