Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је капетана бојног брода Вучету Станишића, уочи одласка на Високе студије одбране у Риму

Објављено: 21.10.2008. 23:29 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је капетана бојног брода Вучету Станишића, уочи његовог одласка на Високе студије одбране у Риму, које представљају највиши степен образовања на пољу одбране у Италији. Капетан бојног брода Станишић је први црногорски официр који је упућен на седмомјесечно усавршавање у Центру за високе студије одбране у Риму.

Подсјећајући на јасно опредијељење Црне Горе ка изградњи модерне Војске у оквиру евроатлантских интеграција, министар Вучинић је истакао важност усавршавања и школовања црногорских официра на школама и академијама широм свијета. Такође, казао је да је усавршавање капетана бојног брода Станишића изузетна прилика за стицање нових знања и искустава, које ће бити у прилици да примијени након повратка. Црногорски министар изразио је увјерење да ће нова црногорска Војска, кроз изградњу капацитета и давањем доприноса, пронаћи одговарајућу позицију у евроатлантским безбједносним структурама. Он је црногорском офиициру пожелио срећан пут и успјешан боравак током усавршавања у италијанској пријестоници.

Капетан бојног брода Станишић је изразио задовољство што ће бити у прилици да се усавршава у том реномираном италијанском Центру, те истакао да ће достојанствено представљати Војску и државу Црну Гору.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?