Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Реализована обука припадника Бригаде за специјалне операције на брзим водама

Објављено: 24.10.2008. 23:35 Аутор: Насловна страна
Припадници Планинског батаљона и Чете за мировне операције из састава Бригаде за специјалне операције Војске Црне Горе, последњу седмицу, реализују обуку у специфичним условима на води. Обука је реализована на ријеци Зети, на дионици од Спужа до Рогамског моста, у Врањским њивама.

Циљ обуке је стицање знања и вјештина за безбједно управљање чамцем на мирним и брзим водама, као и оспособљавање за случај ванредних ситуација на води, и то од превртања чамца, преко спашавања утопљеника, до пружања помоћи становништву и заштита материјалних добара у случају поплава и других елементарних непогода.

Обука се реализује у сарадњи са инструкторима рафтинг клуба Тавчар" из Словеније, носиоцима златне и бронзане медаље са Свјетског првенства у рафтингу, чија су искуства и знања у вјештинама на брзим водама од изузетног значаја за врхунско оспособљавање припадника Војске.

Обука на ријеци Зети завршава се у њедјељу 26. октобра, а већ 27. октобра на ријеци Тари (Ђурђевића Тара Радован Лука) организује се провјера знања и тестирање у савладавању канјона, гдје ће најуспјешнијим припадницима Војске бити додијељени сертификати за скипера.

Тим сегментом обуке Бригада за специјалне операције завршила је обуку својих припадника у специфичним условима љети, која је од августа мјесеца обухватала: обуку у пливању, роњењу са припадницима Поморског одреда, обуку у савладавању водених препрека, самосталну исхрану у природи, обуку у верању и љетњој алпинистици и канјонингу.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?