Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић присуствовао прослави поводом 64. годишњице од уласка Грчке у Други свјетски рат

Објављено: 28.10.2008. 21:44 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић присуствовао је, на позив министра одбране Републике Грчке Евангелоса Меимаракиса, прослави државног празника 64. годишњице од уласка Грчке у Други свјетски рат, који је обиљежен у Солуну.

Током званичног пријема, министар Вучинић разговарао је грчким предсједником Каролосом Папуљасом, којег је упознао са проритетима Црне Горе на путу евроатлантске интеграције. Такође, он је Папуљаса информисао и о реформама у области одбране и модернизацијом црногорске Војске.


Министар Вучинић посебно је нагласио значај активности које Црна Гора предузима у оквиру Партнерства за мир у сусрет предстојећем Самиту НАТО и истакао очекивање Црне Горе да добије позив за Акциони план за чланство (МАП). Том приликом, саговорници су размијенили мишљења о ситуацији у региону и оцијенили да је укључење у евроатлантске безбједносне структуре и даље јачање међусобних односа гаранција за стабилност и мир у региону.




Министар Вучинић разговарао је са колегама из Грчке, Турске, Кипра и Босне и Херцеговине, као и са више представника земаља региона. У пријатељском разговору са грчким министром Меимаракисом, Вучинић се захвалио на срдачној добродошлици и истакао значај веома добрих односа двије државе.

Са министром одбране Босне и Херцеговине Селмом Цикотићем договорени су нови облици сарадње на плану обуке припадника ВЦГ за учешће у мировним мисијама.

Кипарски министар Костас Папакостас упутио је позив министру Вучинићу да посјети Никозију и да то буде прилика за успостављање сарадње у области одбране, што је са задовољством прихваћено.

Црногорски министар одбране присуствовао је данас великој војној паради поводом уласка Грчке у Други свјетски рат, која је одржана у Солуну. Том приликом сусрео се са предсједником Свегрчког социјалистичког покрета (ПАСОК) и предсједавајућим Социјалистичке интернационале Јоргосом Папандреуом.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?