Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелници генералштабова црногорске и америчке војске вицеадмирал Драган Самарџић и адмирал Мајкл Мален састали се у Пентагону

Објављено: 28.10.2008. 21:48 Аутор: Насловна страна
Вршилац дужности начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић састао се у Пентагону са начелником Здруженог Генералштаба Оружаних снага Сједињених Америчких Држава адмиралом Мајклом Маленом.

Током разговора, вицеадмирал Самарџић упознао је америчког колегу са достигнутим степеном реформе система одбране и модернизације Војске Црне Горе и захвалио се на значајној подршци америчке војске. Он је такође, истакао јасно опредјељење Црне Горе да одлучно настави процес интеграција у евроатлантску структуру.

Адмирал Мален изразио је задовољство квалитетом постигнутих реформи и нагласио да ће Црна Гора добити пуну подршку у даљој модернизацији Војске, као и у обуци и школовању њених припадника.



Црногорски начелник Генералштаба разговарао је и са командантом Националне гарде САД генералом Стивеном Бламом о даљој реализацији Државног партнерског програма двије земље. Заједнички је констатовано да је тај програм квалитетан оквир за подршку Црној Гори од стране Националне гарде Мејна, као стратешког партнера.


Посјету Оружаним снагама САД вицеадмирал Самарџић наставља данас, обиласком Поморске академије у Анаполису и Националног универзитета одбране.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?