Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: В.д. начелника Генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Самарџић посјетио Поморску академију у Анаполису и Национални универзитет одбране

Објављено: 29.10.2008. 18:26 Аутор: Насловна страна
Другог дана посјете Оружаним снагама Сједињених Америчких Држава, в. д. начелника Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић обишао је Поморску академију у Анаполису, Мериленд.

То је била прилика да сагледају услови и систем школовања у тој реномираној установи. Такође, адмирал Самарџић је, боравећи у Академији имао и састанак са првим кадетом из Црне Горе Савом Франовићем, који је на првој години студија у тој институцији.

У наставку посјете, вицеадмирал Самаржић је учествовао на округлом столу у Националном универзитету одбране. Теме тог скупа, биле посвећене реформи сектора безбједности и оружаних снага Црне Горе, спровођењу Државног партнерског програма са Мејном и перспективама развоја Војске Црне Горе. Учесници округлог стола били су професори и студенти тог Универзитета.

Начелник Генералштаба црногорске војске посјету САД завршава сјутра.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?