Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Начелник штаба Генералштаба ВЦГ генерал-мајор Драган Милосављевић учествује на 16. годишњој конференцији европских војски у Хајделбергу

Објављено: 30.10.2008. 18:50 Аутор: Насловна страна
Начелник штаба Генералштаба Војске Црне Горе генерал-мајор Драган Милосављевић предводи делацију црногорске војске која учествује на 16. годишњој конференцији европских војски у Хајделбергу, у Њемачкој.

Тема конференције, која се одржава у периоду од 29. до 31. октобра, је Припрема копнених снага за операције широког спектра", а домаћин је командант копнених снага САД у Европи генерал Картер Ф. Хам.

Конференција се састоји од пет сесија, и то: Обука за операције широког спектра, Културна спознаја и војник - Језик и регионалне експертизе, Цивилно-војни тим, Развој вођа за операције широког спектра и Повећање интероперабилности у коалиционим операцијама.

На конференцији, поред представника Војске Црне Горе, учествују предтавници Русије, Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Украјине, Турске, Швајцарске, Шведске, Шпаније, Словеније, Словачке, Србије, Румуније, Португала, Пољске, Норвешке, Холандије, Румуније, Македоније, Луксембурга, Литваније, Естоније, Италије, Ирске, Мађарске, Грчке, Немачке, Грузије, Босне и Херцеговине, Француске, Финске, Естоније, Данске, Чешке, Хрватске, Канаде, Бугарске, Белгије, Аустрије и Албаније.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?