Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Конкурс за пријем кандидата за школовање на Унитед Статес Милитарy Ацадемy Wест Поинт, Неw Yорк и Унитед Статес Навал Ацадемy Аннаполис, Марyланд

Објављено: 30.10.2008. 22:14 Аутор: Насловна страна
Министарство одбране Сједињених Америчких Држава
у сарадњи са
Министарством одбране Црне Горе

расписује

КОНКУРС
за пријем кандидата за школовање на

Унитед Статес Милитарy Ацадемy Wест Поинт, Неw Yорк
и
Унитед Статес Навал Ацадемy Аннаполис, Марyланд

Сједињене Америчке Државе омогућиле су бесплатно школовање за 11 црногорских младића и дјевојака, и то 6 на Војној академији (КОВ) у Вестпоинту и 5 на Поморској академији у Анаполису.

Услови које кандидати морају испунити су:
- да буде црногорски држављанин;
- да има између 17 и 23 године (Поморска академиј), односно између 17 и 22 године (Војна академија) ученици завшног разреда средњих школа и старији;
- да зна енглески језик на средњем нивоу интермедиате левел ( ИВ степен и више, САТ/АЦТ В=504/М=625, Енглисх профициенцy он ТОЕФЛ 87/120);
- да има просјечан успијех током школовања;
- да је психо-физички здрав.

Заинтересовани кандидати треба да приложе сљедећа документа:
- пријавни формулар (www.гов.ме/одбрана - на линк КОНКУРСИ);
- извод из матичне књиге рођених;
- увјерење о црногорском држављанству;
- биографија (ЦВ);
- неовјерене копије свих свједочанстава;
- уколико посједује, увјерења о знању енглеског језика.

Трошкови четворогодишњег школовања, смјештаја, исхране и авионског превоза су обезбијеђени, а кандидат је обавезан да се након завршетка академије запосли у Војсци Црне Горе.

Министарство одбране ће организовати елиминаторно тестирање из енгелског језика за пријављене кандидате, док ће за кандидате који испуне све предвиђене услове конкурса организовати полагање званичних тестова енглеског језика у овлашћеним центрима у региону. Након процеса селекције, Министарство одбране ће предложити америчким академијама пријем кандидата, о чему ће коначно одлучити њихови одбори за пријем.

За све примљене студенте биће организован програм учења енглеског језика и културе прије почетка наставе. Смјештај и храна су обезбијеђени на академијама. Програм обично почиње десетак дана прије почетка наставе, који је предвиђен за 1. јул 2009. године.

Више информација о неопходном нивоу знања и тестовима енглеског језика можете наћи на www.ацт.орг, www.цоллегебоард.цом, www.тоефл.орг, а о Војној академији у Вестпоинту на www.усма.еду и Поморској академији у Анаполису на www.усна.еду.

Конкурс за пријем кандидата је отворен до 30. новембра 2008. године, а пријавну документацију слати на адресу:
Министарство одбране
Јована Томашевића 29
81000 Подгорица,
са назнаком за Конкурс за пријем на америчке академије

Више информација можете добити путем е-маил-а м.цедо@цг.yу или путем телефона 020 224 626, радним данима од 9.00 до 16.00 сати.


ИСКОРИСТИТЕ СВОЈУ ПРИЛИКУ!!!
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?