Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио помоћника генералног директора Министарства иностраних послова Израела, амбасадора Пинхаса Авивија

Објављено: 12.11.2008. 19:50 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је помоћника генералног директора Министарства иностраних послова Израела амбасадора Пинхаса Авивија, који борави у службеној посјети Црној Гори.

Поздрављајући госта, министар Вучинић је истакао да су приоритети Црне Горе интеграција у НАТО и Европску унију, као и даље унапријеђење регионалне сарадње. Подсјећајући да Министарство одбране постоји двије године, он је оцијенио досадашње активности на реформи система одбране као веома успјешне. Такође, истакао је спремност ближе сарадње Црне Горе и Израела, а посебно у области одбране.

Високи представник израелског Министарства иностраних послова саопштио је да је Црна Гора од обнове независности начинила много важних корака напријед. Истакао је да на свим нивоима у Израелу постоји спремност за сарадњу са Црном Гором, додајући да његова земља снажно подржава црногорску интеграцију у НАТО и ЕУ. Такође, пренио је спремност успостављања сарадње двије земље у области одбране и војске.

На састанку је било ријечи и о политичкој и безбједносној ситуацији у ширем региону и процесима евроатлантских интеграција.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?