Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Одржано предавање за студенте Факултета политичких наука у Министарству одбране

Објављено: 17.11.2008. 23:27 Аутор: Насловна страна
Представници Министарства одбране Црне Горе одржали су предавање на тему Црна Гора и НАТО за студенте Факултета политичких наука.

Студентима су се обратили помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић, шеф Одсјека за међународну одбрамбену сарадњу пуковник Зоран Бошковић и савјетник у Сектору за политику одбране Крсто Перовић.

Помоћник Јовановић је говорио о достигнућима које је Црна Гора остварила, као и очекиваним циљевима на путу евротлантских интеграција. Такође, осврнуо се и на напоре које чини Војска Црне Горе у циљу постизања одговарајућег степена интероперабилности, а који се огледају у области едукације, обуке и опремању.

Говорећи о војној дипломатији, пуковник Бошковић је представио и пројекције будуће организације војно дипломатске мреже Црне Горе, истакавши значај који војна дипломатија има на путу евроатлантских интеграција. Након кратког осврта на историјат НАТО, студенти су упознати и са фазама које Црне Гора пролази на путу евроатлантских интеграција.

Студенти су изразили задовољство што су имали прилику да се на овај начин упознају са активностима које спроводи Министарство одбране и Војска Црне Горе. Истакли су да се и у оквиру академске заједнице ради на повећању степена информисаности о НАТО, што је на њиховом факултету постигнуто укључивањем предмета о евроатлантским интеграцијама. Такође, било је ријечи и о имплементацији Комуникационе стратегије.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?