Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић разговарао са замјеником предсједавајућег Војног комитетата НАТО, генералом Карлом Ајкенберијем

Објављено: 09.12.2008. 20:46 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић разговарао је са замјеником предсједавајућег Војног комитетата НАТО, генералом Карлом Ајкенберијем, током одржавања шесте међународне конференције Достигнућа у реформи сектора одбране од обнове државности Црне Горе, која се одржава у хотелу Замак Побори код Будве.

Министар Вучинић је нагласио значај даљег напретка Црне Горе на путу евроатлантских интеграција и изразио одлучност да се интензивно ради на испуњавању преузетих обавеза на том путу. Он је, као важно, истакао информисање црногорских грађана, како би спознали све предности и изазове будућег чланства у НАТО и изразио увјерење да ће грађани препознати интерес приступања колективном систему одбране. Чланство Црне Горе у НАТО значи даље јачање стабилности и безбједности нашег региона, што је изузетно важно с обзиром на нашу историју честих сукоба, казао је министар Вучинић.

Амерички генерал Ајкенбери је подржао напоре Црне Горе на њеном евроатлантском путу, као и процес реформи система одбране. Црногорско Министарство одбране и ваше војне снаге имају веома добру репутацију у НАТО штабу у Бриселу, оцијенио је генерал Ајкенбери. Он је истакао да НАТО препознаје црногорску одлучност да модернизује своје војне снаге и да допринесе мировним мисијама НАТО, као солидаран партнер Алијансе.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?