Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра одбране Драшко Јовановић разговарао са помоћником министра одбране Македоније Емилом Димитриевим

Објављено: 09.12.2008. 23:42 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра одбране за политику одбране Драшко Јовановић разговарао је са македонским колегом Емилом Димитриевим током одржавања међународне конференције Достигнућа у реформи сектора одбране од обнове државности Црне Горе" која се одржава у Будви.

Том приликом, помоћници министара размотрили су досадашњу сарадњу као и могућности њеног даљег унапријеђења. Македонски званичник пренио је пуну подршку напорима Црне Горе на путу евроатлантских интеграција и изразио чврсто увјерење да ће Црна Гора на наредном састанку СЕДМ (Састанак министара одбране Југоисточне Европе) бити примљена у пуноправно чланство те регионалне безбједносне иницијативе. Такође, сусрет је био прилика да се размотри могућности сарадње у области војног образовања и заједничке припреме једница за мировне мисије.

На маргинама конференције, Јовановић се састао и са замјеником начелника Генералштаба Оружаних снага Хрватске генералом Славком Барићем, са којим је разговарао о хрватским искуствима на путу ка чланству у НАТО. Хрватски генерал истакао је отвореност тамошње војске за сарадњу у разним областима, изражавајући увјерење да ће Црна Гора брже прећи пут до чланства у Алијанси.

Са генералом Барићем разговарао је и начелник Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмирал Драган Самарџић о даљем унапријеђењу војне сарадње између Црне Горе и Хрватске. Било је ријечи и о заједничкој обуци, школовању и учешћу у војним вјежбама, као и међусобној размјени искустава у вези са припремом војника за учешће у мировним мисијама.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?