Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Помоћник министра одбране Драшко Јовановић разговарао је са делегацијом Команде америчких снага у Европи

Објављено: 11.12.2008. 23:23 Аутор: Насловна страна
Помоћник министра за политику одбране Драшко Јовановић састао се данас са делегацијом Команде америчких снага у Европи (УС ЕУЦОМ), коју је предводио директор вјежбе "Цомбинед Ендеавор" потпуковник Ричард Долесин.

Током састанка договорена је организација "Конференције за планирање НАТО/ПзМ вјежбе Цомбинед Ендеавор 2009", која ће бити одржана у периоду од 08. до 12. јуна 2009. године у Будви, а којој ће присуствовати представници 43 државе.

Вјежба "Цомбинед Ендеавор 2009" биће одржана у августу 2009. године у Бања Луци, а обухватаће тестирање телекомуникационе и информатичке технике коју користе војске држава НАТО и ПзМ. Ријеч је о вјежби на којој учествује преко 1200 стручних лица из те области и представља највећу вјежбу тог типа на свијету.

Делегација црногорске Војске, ове године, учествовала је на вјежби "Цомбинед Ендеавор 2008" која је реализована истовремено у Њемачкој и Хрватској.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?