Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио начелника Генералштаба Грчке морнарице вицеадмирала Георгиоса Карамаликиса

Објављено: 12.12.2008. 20:48 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Црне Горе Боро Вучинић примио је начелника Генералштаба Грчке морнарице вицеадмирала Георгиоса Карамаликиса, који борави у службеној посјети Министарству одбране и Војсци Црне Горе. Састанку су присуствовали грчки амбасадор Георгиос Августис и војни аташе капетан бојног брода Панагиотис Каливитис.

Министар Вучинић нагласио је значај веома добре сарадње Црне Горе и Грчке у области одбране, оцијенивши школовање црногорских кадета на грчким војним академијама и заједничке обуке веома корисним. Такође, изразио је захвалност на подршци за европске и евроатлантске интеграције Црне Горе, а посебно на улози Грчке као контакт земље за НАТО. Министар Вучинић сматра да је план билатералне сарадње за наредну годину, који садржи 21 активност, веома квалитетан и да је сарадња Грчке и Црне Горе важна у оквиру регионалне сарадње.

Вицеадмирал Карамаликис задовољан је досадашњом сарадњом двије морнарице и војске. Такође, он је пренио спремност грчког министра одбране и начелника Генералштаба да пруже подршку у даљој реформи и трансформацији црногорске војске. Приликом сусрета, грчки вицеадмирал исказао је спремност за наставак школовања црногорских кадета на тамошњим војним академијама, као и пружање обуке за официре и подофицире. На састанку је било ријечи и о помоћи у пренамјени ракетних фрегата у патролне бродове и изградњи оперативног центра Морнарице Црне Горе у Бару.

Током тродневне посјете Црној Гори, вицеадмирал Карамаликис састао се и са начелником Генералштаба Војске Црне Горе вицеадмиралом Драганом Самарџићем и командантом Морнарице Црне Горе капетаном бојног брода Рајком Булатовићем и том приликом обишао Команду Моранарице у Бару.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?