Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Сусрет Вучинић - Фројнд

Објављено: 16.12.2008. 00:30 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је шефа Канцеларије Европске агенције за реконструкцију Рајнера Фројнда, уочи његовог одласка са те дужности и престанка мандата Канцеларије ЕАР у Црној Гори.

Министар Вучинић изразио је велико задовољство успјешном сарадњом, као и доприносом те канцеларије и господина Фројнда укупном напретку у Црној Гори. Он је оцијенио да је, осим реализације многобројних важних пројеката, Агенција била важан промотор Европске уније у Црној Гори, што је допринијело значајној подршци грађана европским интеграцијама. Црногорски министар је нагласио да је у току имплементација МОНДЕМ програма и Техничког споразума са САД у циљу рјешавања вишкова наоружања и муниције, који предствљају велики безбједносни и еколошки проблем у Црној Гори. Такође, упознао је саговорника са јасним опредјелјенјм Црне Горе за европске и евроатлантске интеграције, као и са актуелним процесима у систему одбране.

Досадашњи шеф Канцеларије ЕАР у Подгорици господин Фројнд изразио је задовољство досадашњом сарадњом са министром Вучинићем. Нагласио је да је његова канцеларија увијек имала одговорног партнера у институцијама у Црној Гори. Такође, је закључио да је много урађено у претходном периоду у Црној Гори и пожелио успјешан наставак рада на испуњењу постављних циљева.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?