Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио команданта КФОР-а генерал-потпуковника Ђузепе Емилија Гаја

Објављено: 17.12.2008. 00:15 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је команданта КФОР-а генерал-потпуковника Ђузепе Емилија Гаја, који борави у службеној посјети Црној Гори.

Том приликом, министар Вучинић оцијенио је сарадњу са КФОР-ом (Косово Форце) као веома добру, а посебно у имплементацији Транзитног споразума. Он је казао да је присуство међународних снага веома важно за стабилност цијелог региона, као и да је будућност свих земаља са овог простора у европским и евроатлантским интеграцијама. Црногорски министар упознао је саговорнике са организацијом система одбране у Црној Гори и приоритетима у реформи и модернизацији Војске Црне Горе, као и будућим плановима у процесу евроатлантских интеграција.

Командант КФОР-а изразио је задовољство досадашњом сарадњом са црногорским Министарством одбране и истакао улогу КФОР-а у успоствљању добрих односа са сусједним државама. Генерал Гај истакао је важност дјеловања НАТО мисије КФОР и сарадње са Уједињеним нацијама, Европском унијом и другим међународним организацијама које су присутне на Косову за даљу стабилност и прогрес косовског друштва. Такође, упознао је саговорнике са мисијом и задацима КФОР-а, као и безбједносном ситуацијом на Косову. Било је ријечи и о организацији Косовских снага безбједности и доприносом КФОР мисије остварењу тог циља.
Да ли вам је садржај ове странице био од користи?