Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић примио је новоименовану амбасадорку Републике Бугарске Мају Добреву

Објављено: 12.02.2009. 00:43 Аутор: Насловна страна
Министар одбране Боро Вучинић примио је новоименовану амбасадорку Републике Бугарске у Црној Гори Мају Добреву.



Министар Вучинић пожелио је гошћи добродошлицу и успјешан рад у Црној Гори, исказујући спремност за даље унапријеђење досадашње добре сарадње у области одбране. Подсјећајући на европске и евроатлантске аспирације Црне Горе, поновио је да је будућност Западног Балкана, као региона мира и стабилности, у оквиру колективног система безбједности. Такође, било је ријечи о школовању црногорских официра на бугарској Војној академији, као и обуци у тамошњим базама. Захвалио се на подршци коју Бугарска пружа напорима Црне Горе за чланство у Процесу сарадње министара југоисточне Европе (СЕДМ). Такође, потврдио је да је црнгорско Министарство прихватило бугарски позив за учешће на мултинационалној вјежби Балкан Гуард 2009, која ће бити одржана у јуну ове године.



Новоименована амбасадорка истакла је константну подршку црногорским напорима за укључење у НАТО и ЕУ и у том смислу подсјетила на интензиван ангажман Бугарске у промоцији спољнополитичких опредјелјенја Црне Горе. Изразила је задовољство оствареним напретком Црне Горе у реформи система одбране и изградњи Војске. Такође, исказала је увјерење да ће током бугарског предсједавања СЕДМ-ом, од септембра, Црна Гора бити позвана у чланство те регионалне иницијативе.


Да ли вам је садржај ове странице био од користи?