Пажња: Садржај ове странице је дио архивског садржаја и односи се на претходне сазиве Владе Црне Горе. Могуће је да су информације застарјеле или нерелевантне.
Архива

Саопштење: Министар одбране Боро Вучинић састао се са министром одбране Босне и Херцеговине Селмом Цикотићем

Објављено: 19.02.2009. 01:47 Аутор: Насловна страна
Министри одбране Црне Горе и Босне и Херцеговине Боро Вучинић и Селмо Цикотић разговарали су данас о унапређењу билатералне сарадње.



На састанку је договорено покретање поступка за закључивање Споразума о сарадњи у области одбране између двије Владе, који ће, како је оцијењено, допринијети интензивирању и конкретизовању досадашње сарадње. Министри одбране констатовали су да су односи двије земље у области одбране на високом нивоу и да институционализација сарадње, кроз закључивање споразума, представља додатни подстицај њеном даљем јачању. Такође, посебно је истакнута важност учешћа у Јадранској повељи и саопштено да је та иницијатива добар оквир за сарадњу на путу ка чланству у НАТО и у циљу даљег јачања стабилности региона. Истакнута је важност међусобног коришћења капацитета које посједују Оружане снаге БиХ и Војска Црне Горе. На крају, закључено је да је будућност Западног Балкана у европским и евроатлантским интеграцијама, као гаранту мира и друштвеног прогреса. Састанак је био и прилика да министри размијене мишљења о постигнутим резултатима у оквиру НАТО програма Партнерство за мир, као и темама које ће бити на дневном реду предстојећег НАТО самита.



Састанку су присуствовали начелник Генералштаба ВЦГ вицеадмирал Драган Самарџић и замјеник начелника Заједничког штаба Оружаних снага БиХ генерал-мајор Славко Пуљић.

Да ли вам је садржај ове странице био од користи?